Binnen de Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht (KSG) 2014 , zijn landelijk 26 aanvragen gehonoreerd. In dit kader van het VWS programma Sport en Bewegen in de Buurt heeft Kinderfysio Zwartewaterland een subsidieaanvraag gehonoreerd gekregen voor het tweejarig project Peuters in Beweging. Het doel is een gezonde, actieve leefstijl bij het jonge kind te bevorderen.

 

De projectaanvraag is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Stichting Kinderdagcentra Zwartewaterland en de buurtsportcoach van de gemeente Zwartewaterland. Bij de uitvoering zullen partners uit zorg en bewegen nauw betrokken zijn, zoals bijvoorbeeld het consultatiebureau, de diƫtist,
de huisarts, de buurtsportcoach, de kinderfysiotherapeut,
de pedagogisch coach en pedagogisch medewerkers van
de kinderdagcentra en peuterspeelzalen.
Ook ouders en verzorgers worden actief betrokken. Sportservice Overijssel begeleidt het traject. De bedoeling is dat in Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden meer beweegmogelijkheden komen voor het jonge kind.

Bovendien worden goede samenwerkingsafspraken gemaakt met alle betrokken partners, zodat de boodschap "Fit zijn is fijn" eenduidig wordt uitgedragen.
Voor het informeren van alle betrokkenen wordt een startbijeenkomst georganiseerd op 22 januari 2015.

Voor de peuters en hun ouders zal het project in maart 2015 van start gaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jessica Geltink: 06-51455171